dimecres, 27 d’abril del 2011

Proyecto ONGlibre: Herramientas TIC para ONG, fundaciones y asociaciones

La Fundación Concordia 21 ha diseñado un proyecto llamado ONGlibre que promueve el uso de TICs de software libre o gratuitas adaptadas a las necesidades del tercer sector.
Philanthros ERP, Philanthros CRM, GONG, OpenProj y Google Apps son algunos de los productos de los que las entidades sin ánimo de lucro se pueden beneficiar para mejorar la transparencia y la eficacia de sus organizaciones, y así, contribuir a seguir profesionalizando su sector.
La idea nace de la necesidad de la Fundación Concordia 21 de buscar una manera más eficaz y rápida de gestionar la información. Cuando vieron que la inversión en adaptar un ERP (enterprise resource planning) del mundo empresarial a las necesidades de entidades sin ánimo de lucro había sido importante, decidieron ponerlo a disposición de todo el sector bajo licencia de software libre y albergar esta primera herramienta, Philanthros ERP, dentro del proyecto ONGLibre. De este modo han constituido una red en la que las ONG, asociaciones y otras entidades sin ánimo de lucro (ESAL) que se quieran beneficiar de Philantros o de otras herramientas de gestión, puedan hacerlo.
Philantros ERP incluye módulos para la gestión de proyectos y servicios, para la recaudación de fondos, para la gestión de compras, las relaciones con terceras personas y la gestión financiera y contable.
Formar parte del proyecto es gratuito, sólo es necesario registrarse a través de su página web. La ventaja principal consiste en formar parte de una comunidad de ESAL en la que, gracias a la tecnología, es posible compartir sinergias y beneficiarse de las mismas.

dilluns, 18 d’abril del 2011

Tota la Vall d'Albaida a la Trobada d'Atzeneta



El bon oratge i la participació de centres i entitats de tota la Vall d'Albaida fan que els carrers i places d'Atzeneta s'omplin durant el dissabte 16 d'abril.
Un any més La XXIV Trobada d'escoles en valencià de La Vall d'Albaida, es converteix en una gran festa per la llengua.
Enguany, Atzeneta d'Albaida ha dedicat la Trobada a l'escriptor Enric Valor en motiu del centenari del seu naixement.

Trobada feta, taller tancat. Ara comença la feina de debò



Com es vareu adonar si vegereu la nostra parada en la XXIV Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida el pasat 16 d'abril al carrer Joan XXIII, hem començat un projecte per promocionar l'us del Software Lliure a la Vall d'Albaida.
Donades les característiques de temps i d'espai no era el lloc ni el moment més indicat per tractar en profunditat en un mon tan ampli i amb un tan ampli ventall de possibilitats com es el del software Lliure, ja siga en valencià, en castellà o en angles.
L'us del software lliure es una de les més grans possibilitats que hui en dia s'obrin en el camp de les noves tecnologies de processament de d'informació i te múltiples utilitats que estan contínuament desenvolupant-se per a tal d'aconseguir millors productes i que cobrisquen un més gran espectre de necessitats en l'usuari final.
El més important que varem fer aquell dia es consolidar una relació de cooperació amb un grup tan important en aquest camp com és Sofvalencià que compta amb l'experiència i la formació que nosaltres malauradament tan sols tenim a nivell d'usuaris avançats i que es una garantia de cara el futur per a difondre i fer conéixer el software lliure en general i el software lliure adaptat a la nostra llengua en particular entre la gent de la Vall d'Albaida.
Una vegada fet el primer pas toca el moment de dur endavant els passos que siguen necessari per a consolidar un grup de treball como cal que done un espai útil per a totes aquelles persones que estiguen interessades en aquest camp amb tantes possibilitats de cara el futur.
Fen saber a totes les persones interessades en el tema que:
Comptem en la Biblioteca Publica Municipal amb dos ordinadors en els quals hem instal·lat distribucions basades en Linux per a l'us del Centre Telemàtic allí present.
Hem aprofitant uns ordinadors que estan fora d'us perquè han deixat de tindre suport per l'oficina administrativa que s'en ocupava dels mateixos. Per fer us d'aquestos equips em aconseguir l'autorització del Excel·lentíssim Ajuntament d'Atzeneta d'Albaida per ha instal·lar un sistema operatiu Linux. La condició era que havia de ser en dual amb el Windows original que em de mantindre per tal de que si en algú moment es necessari es pugem fer servir per els altres col·lectius que em fam us dels mateixos com ara l'Escola d'Adults o Tallers Ocupacionals.
El bibliotecari esta mostrant interes per l'entorn de Linux i no hi haurà problema de que si en algun moment alguna persona vol provar-ho abans d'instal·lar-ho en el seu equip heu puga fer en els ordinadors de la biblioteca i qualsevol dubte que els surta pot ser resolta fàcilment tant per els col·laboradors d'aquest grup de Software Lliure a la Vall d'Albaida com mitjançant correu electrònic per els membres de la llista de Softvalencià o a traves del seu portal a Internet.
En principi tenim clar que la nostra tasca ens compromet a acudir a la pròxima Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida. Tenim un any per davant i voldríem poder fer un treball millor que el que varem fer en la nostra primera vegada, corregint els errors que varem cometre. Errors que son comprensibles per les circumstancies pròpies d'una Trobada d'Escoles en Valencià però que en un bon plantejament deuen d'anar resolguen-se a mesura que adquirim major experiència en exposicions a l'aire lliure que ja de per si suposen tot un repte a superar quant treballes en ordinadors.
Les persones que varem manifestar interes en el tema i que desitjam instal·lar el sistema operatiu basat en Ubuntu que promociona Sofvalencià que no dubten en posar-se en contacte amb nosaltres. La forma més fàcil de fer-ho a banda d'aquest portal a Internet es preguntat en la Biblioteca Pública Municipal d'Atzeneta d'Albaida.

dimecres, 13 d’abril del 2011

Logo per a la Trobada



Aquest Logo es el que volem utilitzar durant la Trobada per a identificar-nos com a col·lectiu de cara a la gent. Teniu en compte que som una comunitat que no soles esta en els seus començaments sinó que també tenim els nostres recursos tant de temps com capacitat molt limitats. De totes formes gracies a la colaboració de Sofvalencià i Kademar ens sembla que podrem fer un paper digne i promocionar un poc el software lliure en valencià.

Les 4 llibertats del software lliure



  1. Executar el programa, per a qualsevol propòsit.
  2. Estudiar el funcionament del programa, i adaptar-lo a les seves necessitats;
  3. Redistribuir còpies;
  4. Millorar el programa, i posar les seves millores a la disposició del públic, per a benefici de tota la comunitat.
Com a conseqüència d'aquestes 4 llibertats, el Programari Lliure ofereix la llibertat d'aprendre, llibertat d'ensenyar, llibertat de compartir, llibertat d'expressió i llibertat d'elecció.
¡La llibertat s'ha de tindre en compte! Per totes aquestes raons cal evitar conscientment el terme "Open Source", i parlar de Programari Lliure, o el terme equivalent en altres idiomes.

dilluns, 4 d’abril del 2011

Vint-i-Cinc Anys de Trobades d'Escola en Valencià

Noticia publicada al blog del AMPA de l'Institut "Elias Tormo" d'Albaida

La cançó de la Trobada d'enguany és una adaptació lliure de l'U d'Atzeneta feta per Josep Bañuls Benavent. I entre altres coses diu:

U i dos tres quatre i cinc,
sis set i huit, nou i deu,
totes les matèries hem d'estudiar
però les volem en valencià.


Vindran tots els de la Vall
a la trobada d'ací,
en Atzeneta és enguany,
com sempre per l'abril, per l'abril.





Compte arrere per a la Trobada d'Escoles en Valencià

Serà el 16 d'abril a Atzeneta d'Albaida

Aquest divendres 11 de febrer es presenta al Centre Sociocultural d’Atzeneta d’Albaida la XXIV Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida, que es realitzarà dissabt 16 d'abril en aquesta localitat. A la nit se celebrarà el tradicional sopar de lliurament del XVI Premi Benicadell, al CEIP Verge dels Desemparats, amb què la Coordinadora reconeix la tasca de promoció, ús i defensa de la nostra llengua i cultura. La Trobada d'enguany s'afig a la commemoració del naixement d'Enric Valor amb la creació de cabets basats en personatges de les seues rondalles.
La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, la Comissió Organitzadora de la XXIV Trobada, i l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent han previst, en record al gran escriptor Enric Valor, crear cabets, cabuts, capgrossos o cabolos a partir de les seues rondalles. La idea és que cada centre educatiu tindrà assignada una de les rondalles, a partir de la qual el centre construirà un cabet que desfilarà en la cercavila de la Trobada d’Atzeneta.
Per a la construcció d'aquestes figures, l'Associació de Gegants ha posat a disposició dels centres guies i el llibre 'Gegants i Cabets' que acaba de publicar dins de la col·lecció Taller de cultura popular valenciana, editada per Edicions 96, s.l. i per Escola Valenciana. Es tracta d'una obra didàctica dirigida a l'alumnat d'infantil, primària i secundària comppsta per un llibre, fitxes d'activitats i un DVD amb els vídeos 'Un dia amb els Gegants i Cabets d'Ontinyent' i 'Com es fa un cabet', el muntatge de fotos 'Un repàs als gegants i cabuts del País Valencià' i jocs per a ordinador.
A més, des de l'organització de la Trobada es convida els pobles on hi ha associacions o grups de cabets a participar d'aquesta gran cercavila en homenatge a Enric Valor.
Dir-vos també que al Hall del Col.legi Elias Tormo ja tenen les samarretes de la trobada per si voleu veure el tallatge.
L´escola prepara el taller"la perruqueria fantàstica". si hi ha alguna mare o pare que pot disposar d´una estoneta, per estar al taller que es pose en contacte amb Maria Josep García.