Donades les característiques de temps i d'espai no era el lloc ni el moment més indicat per tractar en profunditat en un mon tan ampli i amb un tan ampli ventall de possibilitats com es el del software Lliure, ja siga en valencià, en castellà o en angles.
L'us del software lliure es una de les més grans possibilitats que hui en dia s'obrin en el camp de les noves tecnologies de processament de d'informació i te múltiples utilitats que estan contínuament desenvolupant-se per a tal d'aconseguir millors productes i que cobrisquen un més gran espectre de necessitats en l'usuari final.
El més important que varem fer aquell dia es consolidar una relació de cooperació amb un grup tan important en aquest camp com és Sofvalencià que compta amb l'experiència i la formació que nosaltres malauradament tan sols tenim a nivell d'usuaris avançats i que es una garantia de cara el futur per a difondre i fer conéixer el software lliure en general i el software lliure adaptat a la nostra llengua en particular entre la gent de la Vall d'Albaida.
Una vegada fet el primer pas toca el moment de dur endavant els passos que siguen necessari per a consolidar un grup de treball como cal que done un espai útil per a totes aquelles persones que estiguen interessades en aquest camp amb tantes possibilitats de cara el futur.
Fen saber a totes les persones interessades en el tema que:
Comptem en la Biblioteca Publica Municipal amb dos ordinadors en els quals hem instal·lat distribucions basades en Linux per a l'us del Centre Telemàtic allí present.
Hem aprofitant uns ordinadors que estan fora d'us perquè han deixat de tindre suport per l'oficina administrativa que s'en ocupava dels mateixos. Per fer us d'aquestos equips em aconseguir l'autorització del Excel·lentíssim Ajuntament d'Atzeneta d'Albaida per ha instal·lar un sistema operatiu Linux. La condició era que havia de ser en dual amb el Windows original que em de mantindre per tal de que si en algú moment es necessari es pugem fer servir per els altres col·lectius que em fam us dels mateixos com ara l'Escola d'Adults o Tallers Ocupacionals.
El bibliotecari esta mostrant interes per l'entorn de Linux i no hi haurà problema de que si en algun moment alguna persona vol provar-ho abans d'instal·lar-ho en el seu equip heu puga fer en els ordinadors de la biblioteca i qualsevol dubte que els surta pot ser resolta fàcilment tant per els col·laboradors d'aquest grup de Software Lliure a la Vall d'Albaida com mitjançant correu electrònic per els membres de la llista de Softvalencià o a traves del seu portal a Internet.
En principi tenim clar que la nostra tasca ens compromet a acudir a la pròxima Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida. Tenim un any per davant i voldríem poder fer un treball millor que el que varem fer en la nostra primera vegada, corregint els errors que varem cometre. Errors que son comprensibles per les circumstancies pròpies d'una Trobada d'Escoles en Valencià però que en un bon plantejament deuen d'anar resolguen-se a mesura que adquirim major experiència en exposicions a l'aire lliure que ja de per si suposen tot un repte a superar quant treballes en ordinadors.
Les persones que varem manifestar interes en el tema i que desitjam instal·lar el sistema operatiu basat en Ubuntu que promociona Sofvalencià que no dubten en posar-se en contacte amb nosaltres. La forma més fàcil de fer-ho a banda d'aquest portal a Internet es preguntat en la Biblioteca Pública Municipal d'Atzeneta d'Albaida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada