divendres, 18 de febrer del 2011

Es presenta a Atzeneta la XXIV Trobada d'Escoles en Valencià

Font: Ontinyent Digital

Divendres 11 de febrer al Centre Socio-cultural d’Atzeneta tingué lloc la presentació de  la XXIV Trobada d’Escoles en Valencià a la Vall d’Albaida. Segons explica des de la Coordinadora de La Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià Josep Manel Andrés, “el recinte de gom a gom, hagué d’habilitar-se una sala contigua amb una pantalla gegant per poder seguir tot el públic assistent aquest acte, on els xiquets i xiquetes del CEIP Verge dels Desemparats d’Atzeneta foren el protagonistes”. 
A l’acte es donà la benvinguda a totes les comunitats educatives de la Vall d’Albaida. També la directora del centre i com representant de la comissió organitzadora feu una crida a la participació en la trobada del 11 d’abril, des de la coordinadora, Josep Andrés feu un recordatori per la recentment desapareguda presidenta Empar Granell, i es reivindicà les trobades “com festes per la llengua i també de reivindicació, cal fer present la llengua en tots els àmbits i també cal reflexionar sobre l’escola valenciana que volem i adaptar-la als nous moments”; després Josep Descals l’alcalde feu una crida “perquè tota la Vall d’Albaida té una fita en aquest acte”. Durant tot l’acte estigué present la commemoració dels cent anys d’Enric Valor i les seues rondalles. 
Durant l’acte es presentà la samarreta, el logotip i la cançó, tot amb el treball desenvolupat per la comunitat educativa del centre i l’alumnat. Després es realitzà un sopar i lliurament del XVI premi Benicadell, enguany amb un reconeixement a Escola Valenciana pel seus 25 anys fent trobades. Va recollir el premi Vicent Moreno actual president, qui aprofità per parlar de tot el projecte i per demanar 
“que utilitzem la nostra llengua”. Seguidament l’acte presentat per Empar Company i Rafa Torró va donar pas al lliurament del premi de l’edició actual a “El ball del locos” de l’Olleria, per tota la seua trajectòria en la recuperació de tradicions i costums pròpies de la comarca.

2 comentaris:

  1. pots publicar una altra foto?

    ResponElimina
  2. Totes les que vulgues, si son de la presentació de la Trobada a Atzeneta no hi ha cap problema per la meua part. Si l'envies en la font des d'on las treta no hi ha cap problema.

    ResponElimina