dilluns, 4 d’abril del 2011

Noticia publicada al blog del AMPA de l'Institut "Elias Tormo" d'Albaida

La cançó de la Trobada d'enguany és una adaptació lliure de l'U d'Atzeneta feta per Josep Bañuls Benavent. I entre altres coses diu:

U i dos tres quatre i cinc,
sis set i huit, nou i deu,
totes les matèries hem d'estudiar
però les volem en valencià.


Vindran tots els de la Vall
a la trobada d'ací,
en Atzeneta és enguany,
com sempre per l'abril, per l'abril.





Compte arrere per a la Trobada d'Escoles en Valencià

Serà el 16 d'abril a Atzeneta d'Albaida

Aquest divendres 11 de febrer es presenta al Centre Sociocultural d’Atzeneta d’Albaida la XXIV Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida, que es realitzarà dissabt 16 d'abril en aquesta localitat. A la nit se celebrarà el tradicional sopar de lliurament del XVI Premi Benicadell, al CEIP Verge dels Desemparats, amb què la Coordinadora reconeix la tasca de promoció, ús i defensa de la nostra llengua i cultura. La Trobada d'enguany s'afig a la commemoració del naixement d'Enric Valor amb la creació de cabets basats en personatges de les seues rondalles.
La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, la Comissió Organitzadora de la XXIV Trobada, i l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent han previst, en record al gran escriptor Enric Valor, crear cabets, cabuts, capgrossos o cabolos a partir de les seues rondalles. La idea és que cada centre educatiu tindrà assignada una de les rondalles, a partir de la qual el centre construirà un cabet que desfilarà en la cercavila de la Trobada d’Atzeneta.
Per a la construcció d'aquestes figures, l'Associació de Gegants ha posat a disposició dels centres guies i el llibre 'Gegants i Cabets' que acaba de publicar dins de la col·lecció Taller de cultura popular valenciana, editada per Edicions 96, s.l. i per Escola Valenciana. Es tracta d'una obra didàctica dirigida a l'alumnat d'infantil, primària i secundària comppsta per un llibre, fitxes d'activitats i un DVD amb els vídeos 'Un dia amb els Gegants i Cabets d'Ontinyent' i 'Com es fa un cabet', el muntatge de fotos 'Un repàs als gegants i cabuts del País Valencià' i jocs per a ordinador.
A més, des de l'organització de la Trobada es convida els pobles on hi ha associacions o grups de cabets a participar d'aquesta gran cercavila en homenatge a Enric Valor.
Dir-vos també que al Hall del Col.legi Elias Tormo ja tenen les samarretes de la trobada per si voleu veure el tallatge.
L´escola prepara el taller"la perruqueria fantàstica". si hi ha alguna mare o pare que pot disposar d´una estoneta, per estar al taller que es pose en contacte amb Maria Josep García.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada