LliureX 10.09 està basat en Ubuntu Lucid Lynx (10.04), que és una versió LTS (Long Term Support) i, per tant, rebrà suport durant molt més temps, així com actualitzacions de seguretat.
Com que utilitza com a distribució de base Ubuntu Lucid Lynx, el LliureX 10.09 incorpora un suport de maquinari millor, com ara dispositius bluetooth, càmeres, impressores, escànners, etc.
Esta adaptació s’ha desenrotllat per al seu ús en els cicles formatius de les famílies d’Admistració i Gestió i de Comerç i Màrqueting. Inclou una selecció d’aplicacions adaptades a l’entorn empresarial, i s’han eliminat els programes orientats als nivells educatius d’infantil, primària i secundària, així com les aplicacions de suport a la docència.
A més, la tematització i les icones s’han triat per a donar una imatge menys infantil i més professional. És per estos motius que el Lliurex Pime és un bon candidat per a aquelles pimes que desitgen iniciar-se en el programari lliure, especialment per a les de la Comunitat Valenciana, atès que l’entorn està traduït al valencià i al castellà, com en la resta d’adaptacions del LliureX.
En la secció de Baixades està disponible la versió estable del LliureX 10.09, en l'adaptació abans esmentada.
Entre les aplicacions incorporades en esta nova adaptació podem trobar les següents:
- Planner: ferramenta per a planificar, programar i fer un seguiment dels projectes, per a l’escriptori GNOME.
- Gnucash: ferramenta que permet administrar finances, ordenar gastos i ingressos. Permet administrar, de manera intuïtiva, comptes de bancs, estocs, magatzem, entre altres.
- Egroupware: paquet de programes lliures per a l’empresa que estan preparats per al treball en grup en una xarxa corporativa. Permet la gestió de contactes, cites, tasques, etc.
- Facturalux: permet desenrotllar solucions per a l’administració i gestió de les pimes. Permet emetre factures i dur la comptabilitat de l'empresa.
- Horde3: ferramenta de treball col·laboratiu.
- Skype: ferramenta de programari lliure de veu sobre protocol d’Internet (VoIP) que permet parlar i xatejar gratuïtament amb altres usuaris d'Skype.
- Scribus: per a l'autoedició, que oferix un gran rendiment en la creació de publicacions. Entre els exemples d'aplicació es troben xicotets periòdics, fullets, butlletins de notícies i llibres.
- Paquetes d’integració Evolution i Openoffice.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada